Herdenkingswandeling Riet Emans op zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei vindt voor de vierde keer de Riet Emans herdenkingswandeling plaats. Iedereen kan deelnemen aan deze memorial van 15 kilometer over een deel van het Graaf van Hornepad.

De tocht start om 10.00 uur bij de wandel- en fietscafé Peerkesbos, Heugterweg 2 in Nederweert en eindigt bij Antje van de Statie, Stationsplein 1 in Weert. Vanuit Antje van de Statie worden deelnemers met een pendeldienst teruggebracht naar Peerkesbos. Vanwege de pendeldienst is opgeven gewenst. Ultralopers kunnen zaterdag 21 mei om 5.00 uur vanaf het station ook starten aan de Graaf van Hornepad Wandeldag. Een monstertocht van 92 kilometer.

Over het Graaf van Hornepad

Het Graaf van Hornepad is de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert. In 2014 ontstond het idee om het pad meer bekendheid te geven door een wandelaar de route in één keer te laten lopen. Het pad loopt voornamelijk door natuurgebieden rondom Weert.

Over Riet Emans

Ultraloopster Riet Emans ging de uitdaging aan. Verschillende wandelaars liepen stukken met haar mee. Maar zij was de eerste die, zover bekend, het Graaf van Hornepad in één keer aflegde. Daarmee schreef ze geschiedenis. Tijdens de wandeldag in 2015 en 2016 liep Riet het pad opnieuw van start tot finish. Dit keer met twee andere ultralopers. Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Tijdens de Graaf van Hornepad Wandeldag van 2017 werd Riet voor het eerst herdacht. In 2018 en 2019 kreeg het eerbetoon een vervolg. Door corona ging de tocht niet door in 2020 en 2021. Dit jaar staan zowel de herdenkingswandeling  als de Graaf van Hornepad wandeldag weer op de agenda.

Verzorging voor ultralopers

Ultralopers die de hele route willen lopen kunnen rekenen op verzorging onderweg. Het is ook mogelijk in te stappen op het Kerkplein in Stramproy of bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. Deelnemers leggen dan respectievelijk 60 of 30 kilometer af.

In verband met de verzorging en pendeldienst is opgave voor beide activiteiten gewenst. Dit kan tot en met 17 mei bij pad coördinator Theo Beelen, [email protected] of tel. 0495 53 39 66. Deelname aan beide tochten is gratis.

Deelnemers aan de herdenkingswandeling dienen zelf drinken en eten mee te nemen voor onderweg. Halverwege de route is er een horecagelegenheid.