Drie sterren voor Weerter bedrijventerrein: ‘Very Good’

Algemeen Economie Weert Reageer 3 min. leestijd

Bedrijventerrein Kampershoek 2.0 heeft het BREEAM-certificaat gehaald. Dit is een erkenning voor de duurzame gebiedsontwikkeling van het in aanbouw zijnde bedrijventerrein. Wethouder Wendy van Eijk kreeg het certificaat maandagmiddag op het Weerter stadhuis uit handen van Dhr. Van der Helm, van de Dutch Green Building Council.

Erkenning

“Absoluut een mooie erkenning want we zeggen altijd dat we duurzaam willen zijn maar als je dat ook kunt laten zien, dan is dat alleen maar mooi”, zo blikt de wethouder terug op de uitreiking van het BREEAM-certificaat.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een internationale certificeringsmethode waarbij projecten beoordeeld worden op duurzaamheid. Energie, veiligheid en milieukwaliteit zijn punten waar bij de toekenning op gelet wordt.

Diervriendelijk

Met het krijgen van het certificaat is Kampershoek 2.0 een van de weinige duurzame bedrijventerreinen van Nederland. Zo is er onder andere een groot bassin waarin water opgevangen wordt. Ook is er veel aandacht voor flora en fauna; in het waterbassin zijn loopplankjes aangebracht waardoor vogels en andere dieren er makkelijk uit kunnen komen. Ook de LED-straatverlichting is diervriendelijk, zo vertelt de wethouder. “Er wordt gebruik gemaakt van speciale verlichting waardoor bijvoorbeeld vleermuizen niet verstoord worden. Of dat de verlichting alleen maar aan gaat als er beweging is”.

Molen

Op een steenworp afstand van Kampershoek 2.0 staat de Sint Antoniusmolen. Er was vrees dat deze molen door de distributiecentra van Heylen en DHL geheel aan het zicht onttrokken zou worden. Bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein is hier rekening mee gehouden. Ook dat werd meegenomen in de toekenning van het certificaat.

Drie sterren

De gemeente Weert heeft bij de toekenning van het BREEAM-certificaat 3 van de 5 sterren weten te behalen. Een mooie score volgens de wethouder. “Ik hoop vooral dat het bedrijven inspireert om mee te doen op de opgave wat betreft verduurzaming. En dat het ook mooie bedrijven naar Weert mag trekken die net als de gemeente daar zich extra voor willen inzetten”.

In onderstaande video nemen we een kijkje op het gecertificeerde Kampershoek 2.0 en zien we wethouder Van Eijk het BREEAM-certificaat in ontvangst nemen.

Bekijk de video: https://youtu.be/RFKNBz87I4I

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie