Basketbal Academie Limburg een ronde verder

Uitblinker Sander Hollanders (foto: Jos van Moorsel)

Via een prachtige zege op naaste concurrent Yoast United heeft Basketbal Academie Limburg uit Weert de tweede ronde van de BNXT play-offs bereikt. In deze ronde is Z&Z Feyenoord Basketball de tegenstander. De Rotterdammers komen a.s. woensdag 11 mei eerst op bezoek in Weert. De return vindt a.s. zondag plaats in het Topsportcentrum Rotterdam.

Het publiek werd afgelopen vrijdag getrakteerd op een mooi en spannend duel waar beide partijen een aantrekkelijke partij lieten zien aan de toeschouwers van de goed gevulde sporthal.

Ze roepen alle geïnteresseerden op om te komen kijken naar het vervolg: Woensdag 11 mei 2022 om 20:00 uur.

De wedstrijd tegen Yoast United ging qua scores gelijk op en het eerste kwart eindigde in het voordeel van BAL met 19-15. Halverwege het tweede kwart was de voorsprong nog steeds 4 punten, maar de Amerikaanse spelers van Yoast United dichtten het gaatje en op anderhalve minuut voor het rustsignaal was de stand gelijk. Yoast wist nog 2 punten te score en de ruststand werd 30-32.

In het derde kwart nam Yoast United nog een kleine voorsprong (46-49) maar al spoedig begonnen de driepunters te vallen en daar deed Sander Hollanders van zich spreken: 3 driepunters in dit kwart. Het kwart eindigde voor BAL in een comfortabele stand: 57-49.

Het laatste kwart kon Yoast niet meer dichterbij komen en liep BAL nog verder uit. Eindstand 70-81.

Aan de kant van BAL noteerde deze wedstrijd Christopher Hudson de meeste punten en was Roel van Overbeek met 6 punten, 12 assist en 5 rebounds de uitblinker.