Foodwalk met heksenpestoproeverij

Foto via IVN

Heb je belangstelling voor wat er zoal nog in de vrije natuur groeit en bloeit aan wilde en vergeten groenten en kruiden? Ga dan mee met een bevlogen oud chefkok en zijn begeleiders. Zij vertellen onderweg en laten ook zien wat er zoal in de kruiden/fruit- en vergeten groentetuin van het Natuur- en Milieucentrum in Weert te vinden is.

Tijdens de wandeling worden planten verzameld die als afsluiting in een demonstratie bij het NMC tot een smakelijke Heksenpesto bereid worden. Aansluitend kan er geproefd en gekocht worden.

De receptuur, planten, afbeeldingen van eetbare wilde planten en kruiden krijg je mee naar huis om zelf te gaan kokkerellen met de planten die je tijdens de wandeling (van circa 1 uur) hebt gezien of verzameld. De totale duur van het evenement is circa 2,5 uur.

De start is om 11.00 uur vanuit het Natuur & Milieucentrum aan de Geurtsvenweg in Weert. Er kunnen maar een beperkt aantal personen deelnemen. Gaarne van te voren aanmelden bij het NMC De IJzeren Man via telefoonnummer 0495-524893.

Informatie

  • Activiteit: Foodwalk met heksenpestoproeverij – Natuur culinair met wilde & vergeten groenten en kruiden;
  • Door: Jaap Tak;
  • Datum: Zondag 15 mei 2022 om 11.00 uur;
  • Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert;
  • Kosten deelname: € 4,- per persoon (incl. pesto proeverij, receptuur etc.). Kinderen t/m 12 jaar gratis.