‘Hoe houd ik alle ballen in de lucht als werkende mantelzorger?’

In Nederland combineert 1 op de 4 werknemers werk met mantelzorg. Combineer jij ook mantelzorgtaken met een baan? Dat kan pittig zijn! Daarom organiseert Punt Welzijn, in samenwerking met andere steunpunten mantelzorg in Midden en Noord-Limburg, online bijeenkomsten over het thema werk en mantelzorg.

Bijeenkomst 1: ‘Hoe combineer ik werk en mantelzorg?’

Hoe kun je een goede balans vinden in de zorg voor de ander en zorg voor jezelf? Je ontvangt praktische tips en handvaten om mantelzorg en werk beter te combineren. De bijeenkomst wordt verzorgd door Savannah Offermans van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg. Daarnaast zal ervaringsdeskundige Francesca Louwers vertellen hoe zij de combinatie ervaart tussen werk en mantelzorg en welke stappen zij ondernomen heeft. Deze online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 mei van 19:00 tot 20:00 uur.

Bijeenkomst 2: ‘Wet en regelgeving en ondersteuning aan werkende mantelzorgers’

In deze bijeenkomst staat ‘wet en regelgeving’ en de vormen van ondersteuning centraal. Aan de orde komen o.a. verschillende verlofregelingen, oplossingen op maat en het uitbesteden van regeltaken. Mantelzorgmakelaar Mirjam Hoogland en Francien Peeters zullen deze bijeenkomst verzorgen. Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd op dinsdag 7 juni van 19:00 tot 20.00 uur.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd i.s.m. mantelzorgondersteuners van Horst aan de Maas, Venray, Gennep, Bergen, Roermond, Weert, Nederweert en Beesel. Je krijgt van te voren de link van de bijeenkomst per e-mail toegestuurd. Het is niet noodzakelijk om aan beide bijeenkomsten deel te nemen, aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten is ook mogelijk.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk op www.puntwelzijn.nl onder ‘activiteiten’. Ook kun je bellen naar 0495-697900 of een email sturen naar [email protected].