Kaasmakers maken kaas bij Eynderhoof

Nederweert-Eind – Het komt niet zo vaak voor dat de kaasmakers op Eynderhoof actief zijn met hun ambacht. Maar voor een speciale gelegenheid als moederdag pakken ze graag uit.

De ene kaasmaker is de andere niet en daarom zijn er geen twee kazen hetzelfde. Kaas blijft een ambachtelijk kwaliteitsproduct wat naast het gebruik van de juiste ingrediënten, niet kan ontstaan zonder de zorgzame toewijding, ervaring en vakmanschap van de kaasmakers.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Deze dag zie je in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk. In de zagerij “Bi-j Maantje “ worden zondag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

Je kan in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis.

Op deze zondag zijn ook de kindergidsen aanwezig, die met de kinderen aandacht gaan geven aan moederdag. Samen boekenleggers en harten vouwen.

De muziek wordt ingevuld door Mondharmonicaclub. Het museum is op 8 mei open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: https://eynderhoof.nl/