Laatste Weerter Scholen Toernooi voor Huub Paar

Afgelopen vrijdag werd weer het jaarlijkse Weerter Scholen Toernooi (WST) gehouden. Maar liefst 121 teams uit de groepen 7 en 8 van de Weerter basisscholen deden hieraan mee. Het was het laatste toernooi voor Huub Paar. Na 45 jaar nam hij afscheid als organisator.

Sportief

De voetbalvelden van FC Oda en sporthal Boshoven waren het toneel voor het WST. Al vroeg in de ochtend waren er honderden kinderen die zich van hun sportiefste kant lieten zien. Ze konden zelf kiezen welke sport ze tijdens het toernooi wilden beoefenen. Voetbal, handbal, basketbal en trefbal behoorden tot de mogelijkheid.

Afscheid

Na 45 jaar in de organisatie te hebben gezeten nam Huub Paar vrijdag afscheid van ‘zijn’ Weerter Scholen Toernooi. Huub had al eerder aangegeven dat als zijn kleinkinderen van de basisschool af zouden zijn hij ermee ging stoppen. “Ondertussen heeft ie er toch alweer 4 of 5 jaar achter aangeplakt”, zo vertelt Roy van Dooren van de organisatie. “Wij vinden het heel jammer maar we snappen het wel”, zo zegt hij.

Huub zelf kijkt met veel plezier terug op de 45 jaar in de organisatie van het Weerter Scholen Toernooi: “Het zijn geweldige jaren geweest. En dat meen ik van harte …”. Met een brok in de keel vervolgt hij: “… het doet me ook wat pijn”. Roy van Dooren: “Huub heeft gewoon heel veel betekend voor de organisatie van het Weerter Scholen Toernooi”.

In onderstaande video legt Huub Paar uit waarom hij na 45 jaar afscheid neemt van het Weerter Scholen Toernooi.

Bekijk de video: https://youtu.be/0STlOI1RBlM