Lente op Eynderhoof: schapen scheren

Foto via Eynderhoof

Nederweert-Eind – Schapen en wol: denk je aan de één, dan denk je ook meteen aan de ander. De dikke warme vacht houdt de schapen in de winter warm, maar wanneer de vogeltjes gaan fluiten en de eerste zonnestralen doorbreken kan de warme jas uit. Dus: tijd om te scheren.

Op Eynderhoof kan je vandaag leren wanneer een schaap geschoren moet worden, en hoe je dat kunt (laten) doen. Het belooft een interessante en actieve dag te worden want er is veel te beleven, te genieten en te doen. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

Zagerij

In de zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Ook de kindergidsen zijn aanwezig die met de kinderen dromenvangers gaan maken.

Koffie met vlaai

Je kan in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Muzikale omlijsting

De muziek wordt ingevuld door The Ray Stabbing Singers. Het popkoor streeft er naar om regelmatig een eigen show te presenteren en treedt daarnaast geregeld op bij verschillende gelegenheden in Weert en omstreken.

Mocht je interesse hebben om eens te komen luisteren dan kan dat. Je bent van harte welkom op zondagmiddag vanaf 13:00 uur. (Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaât 1, Nederweert-Eind). Het museum is op 22 mei open van 13.00 tot 17.00.

Meer informatie kun je vinden via: https://eynderhoof.nl/