Lezing: Fietsende en koersende pioniers met Weerter roots

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De eerste (Belgische) wielerklassiekers liggen weer achter ons en de wielrenners maken zich op voor de Ronde van Italië en Tour de France.

De wielersport is immens populair, ook in onze regio. Reden genoeg om de historicus Stijn Knuts uit te nodigen om naar Weert te komen. In 2014 promoveerde hij aan de KU Leuven op een proefschrift over de geschiedenis van het fietsen en wielrennen in België voor de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde sindsdien uitgebreid over de wieler- en sportgeschiedenis in binnen- en buitenland.

In de lezing “Jong, snel – en met Weerter roots: de fietsende en koersende pioniers van België” neemt hij de toehoorders mee op ontdekkingstocht door de pioniersjaren van de fiets en de wielersport bij onze zuiderburen.

Terugblik

Ze duiken in de jaren 1880 en jaren 1890, de periode waarin de fiets voor het eerst furore maakte. Maak kennis met de jonge en avontuurlijke pioniers van de vélo.

Ontdek hoe het was om op de vervaarlijke hoge bi te kruipen, ga mee op de eerste fietsuitstappen en beleef de eerste wielerwedstrijden. En … kom te weten wat het verband is tussen Weert en het vroege Belgische wielerverhaal. Een tragisch levensverhaal.

Informatie

Maandagavond 16 mei om 19.30 uur in de Paterskerk, Biest 43 te Weert. Entree gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie