Optreden RICK’s Clarinet Choir tijdens opening kasteelpark

Om bij te dragen aan de feestelijke opening van het Kasteelpark Nijenborgh in het centrum van Weert, geeft RICK’s Clarinet Choir in het Pinksterweekend een concert. Dit optreden vindt plaats op 6 juni om 16.00 uur op ‘Veld Oost’ (bij Huupkens IJssalon). De toegang is, net als bij de overige activiteiten dit weekend, gratis.

Het hele Pinksterweekend vinden er tal van activiteiten plaats voor jong en oud, waaronder diverse muziekoptredens, een archeologisch spellencircuit, een lasergame labyrint, meerdere proeverijen, kanoën in de stadsgracht en een picknick in het park. Verder zijn er bijvoorbeeld een historisch kampement en een tableau vivant van de stadsschutterij, trekt er een historische stoet rond en wordt het ruiterstandbeeld van Graaf van Horne onthuld. Kortom, teveel om op te noemen. Kijk op https://www.stichting1568.nl/programma voor alle informatie.

RICK’s Clarinet Choir (RCC) is in 2020 voortgevloeid uit het door John van Peij in 1986 opgerichte en bijna vijfendertig jaar door hem geleide klarinetensemble. Het RCC staat onder leiding van klarinettiste en dirigente Lieke Krantzen. Dit gevarieerde en gezellige ensemble bestaat uit zo’n vijftien klarinettisten, die samen het hele scala aan klarinetten bespelen, en een drummer, die tevens diverse percussie-instrumenten ten gehore brengt. Het RCC biedt een afwisselend programma, waaronder popmuziek, jazz, blues en klezmermuziek. https://www.rickraakt.nl/cursusaanbod/cursussen/ricks-clarinet-choir