Verdachte aangehouden na steekincident in Tungelroy

Update 16.16u – De politie kreeg woensdag rond 10.30 uur een melding van een steekincident aan de Tungelerschans in Tungelroy.

Bij het steekincident was een man gewond geraakt. Hij kon in veiligheid worden gebracht bij een buurtbewoner. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Traumahelikopter

Er werd ook een traumahelikopter ingezet. De ambulance met het slachtoffer reed naar de Roermondseweg waar de traumahelikopter landde. Vervolgens is de trauma-arts ingestapt en is de ambulance doorgereden naar het ziekenhuis van Maastricht. Ook de traumahelikopter vloog door naar Maastricht om de trauma-arts weer op te halen.

De verdachte had zich verscholen in een woning. De politie probeerde hem naar buiten te halen, maar hij gaf zich niet zomaar gewonnen.

Achtervolging na vluchtpoging

Buurtbewoners zagen dat de man via een dak wist te vluchten. Omstanders en de politie zette de achtervolging in. De politie vorderde een auto van een passant om zo nog sneller bij de verdachte te kunnen komen. Ook een man op een scooter ging er achteraan en wist de verdachte te stoppen en op hem in te praten zodat hij zonder geweld kon worden aangehouden.

De verdachte werd op de Truppertstraat aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Onderzoek

De Forensische Opsporing doet onderzoek in de woning. Over de toedracht van het incident is nog informatie bekend.

Bekijk een video: https://youtu.be/oODOLkEJhLw