Politie zoekt bestuurder die jongetje (6) meenam in bus in Someren

112 Algemeen Regio Someren 3 reacties 3 min. leestijd
Foto via Politie.nl

Someren – Update 11.10u – De politie zoekt de bestuurder van een witte bestelbus die woensdagmiddag 11 mei j.l. een 6-jarig jongetje mee zijn bus in nam. Ze doen nog onderzoek naar de exacte feiten.

Het jongetje fietste woensdag 11 mei rond 15.45 uur op de Kruisbaan in Someren. Daar werd hij aangesproken door een man in een witte bestelbus. Deze vroeg hem om hulp bij het uitladen van spullen en nodigde hem met fiets en al uit in het busje. De man en het jongetje hebben vervolgens enkele minuten rond gereden waarop het kind op de Nederweertseweg (tussen Someren en Nederweert) uit de bus werd gelaten. Vermoedelijk is daarbij de route over de Hugterweg, Hugten en de Koenraadtweg (Maarheeze) gevolgd.

Wat er precies in het busje is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Op dit moment zijn er geen concrete aanwijzingen dat er in het busje strafbare feiten zijn gepleegd. Toch wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van de bus en doen ze nader onderzoek.

Getuigen

Uiteraard vraagt de politie de bestuurder van de bestelbus zichzelf te melden bij de politie om dit voorval toe te lichten en een verklaring te geven. Ook vragen ze mensen die mogelijk iets gezien hebben of iets weten dat hier mee te maken heeft, zich te melden bij ons. Ook als je camerabeelden of dashcambeelden hebt die de politie kan helpen vragen ze jou deze met heb te delen.

Het witte bestelbusje betreft vermoedelijk een Volkswagen Transporter (verlengd model), met geblindeerde ramen, met 5-spaaks velgen. Ook als mensen deze voor of na het incident in de omgeving hebben gezien, is dat voor de politie interessante informatie.

Contact

Mocht je de bewuste bestelbus zien rijden, aarzel dan niet en bel direct 112. Alle andere informatie kun je delen via het telefoonnummer 0900-8844. Wil je anoniem blijven, bel dan met M. via 0800-7000. Je kan ook een formulier invullen via politie.nl.

Update 11.10u: Naar aanleiding van de oproep heeft de bestuurder van de bewuste bus zich gemeld. Op dit moment is de politie in gesprek met de bestuurder. Het is niet nodig nog langer uit te kijken of melding te maken over een vergelijkbare bus, deze hebben ze gevonden. De politie bedankt iedereen voor de hulp.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties