Staking busvervoer kan invloed hebben op dienstregeling in Weert en Cranendonck

Vakbond FNV heeft voor zaterdag 21 mei een 24-uurs staking aangekondigd op de Hermes-stalling in Eindhoven. Ook in Venlo wordt er gestaakt bij Arriva. Beide steden hebben een busverbinding met Weert, dus houd er rekening mee dat bepaalde bussen niet zullen rijden.

De werkgevers en bonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan de vakbonden CNV Vakmensen en FNV voorgelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben met dat eindbod ingestemd, en daar zijn werkgevers blij mee. FNV heeft niet ingestemd en voert actie, waarbij ze regionale 24-uursstakingen houden.

Arriva

Arriva probeert zoveel mogelijk de normale zaterdagdienstregeling te rijden. Pas op het laatste moment zal duidelijk zijn of er ritten uitvallen door de staking. Als dat het geval is, dan wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in de diverse digitale reisplanners en -apps.

Het advies aan reizigers is dan ook om kort voor vertrek actuele reisplanners te raadplegen.