Vuur, water, muziek en theater tijdens opening Kasteelpark Nijenborgh

De opening van het Weerter Kasteelpark Nijenborgh belooft spectaculair te worden. Zondag 5 en maandag 6 juni zijn er activiteiten voor jong en oud. “Twee jaar is er gewerkt en eindelijk is het zover; het mag geopend worden”, zo blikt organisator Sander Bus vooruit op het Pinksterweekend.

Reis door de tijd

Het openingsweekend wordt een reis door de tijd, zo vertelt de projectcoördinator Opening Kasteelpark Nijenborgh. “Zondag, de eerste Pinksterdag, dan starten we met het kasteelpark anno 1568; terug naar de tijd van de Graven Van Horne”. In het park is dan onder andere een historisch kampement te vinden, de Herenboeren Land van Weert laten het publiek proeven aan de smaak van vroeger en de blikvanger van het Kasteelpark, het Ruiterstandbeeld van Graaf Van Horne, wordt onthuld.

De activiteiten tijdens Tweede Pinksterdag richten zich op het heden. “Dan vieren we het kasteelpark zoals we dat in 2022 gebruiken”, aldus Sander. “De dag begint met een gigantische picknick … ’s middags is er programma met kanoën in de kasteelgracht, met een lasergame-labyrint van de scouting … er is ontzettend veel te doen”.

’n Nów Begin

Op zondagavond, vanaf 19.30 uur, staat het muzikale verhaal ’n Nów Begin’ op het programma. Volgens Mark Fonteijn, een van de Weerter artiesten die eraan meewerken, wordt het een bijzondere voorstelling. “… Een verhaal waarbij we het verleden gaan vermengen met het hedendaagse. De makers van ‘Rogstaekers De Legende’, de makers van ‘Graaf van Horne de Musical’, die hebben dit verhaal met elkaar gemaakt. En ik kan je zeggen; er komt iets heel bijzonders uit”.

Onder andere Jean Stassen, die de rol van Graaf Van Horne in ‘Graaf Van Horne, de musical’ vertolkte, Joss Mennen, Wendy van Dooren en Leon Smolenaars zullen hun opwachting maken. Ook verlenen de The Ray-Stabbing Singers en de Stadsgidsen hun medewerking.

“Harry Mennen, stadsverteller, die heeft een verhaal over de historie. Ik ga vertellen over het hedendaagse. Dat mengen we met muziek en dat wordt een hele leuke belevenis”, aldus Mark Fonteijn.

Vuur- en muziekshows

De eerste dag van de opening wordt om 22.00 uur afgesloten door een vuurkunstenaar. In ‘Finale de Feu’ verbaast hij het publiek met een spectaculaire vuurshow. Na afloop van de show is er een bijzonder fotomoment, zo belooft de organisatie.

Muziek zal ook een flink aandeel in het openingsprogramma van het Kasteelpark krijgen. Onder andere Dial24, het Weerter Gemengd Koor Vivace en de close-harmony van JEM zorgen voor muzikale bijdragen.

Op het water

Voor wie het Kasteelpark Nijenborgh vanuit een bijzonder standpunt wil bekijken is er de mogelijkheid om te gaan kanoën op de kasteelgracht. Vanaf de vlonders stap je in de kano waarna je het park kunt aanschouwen vanaf het water: een unieke gelegenheid om het Kasteelpark van hieruit te bewonderen.

Meer informatie

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten kun je terecht op www.stichting1568.nl. Daar zie je ook hoe laat elke activiteit begint.

In deze video blikken we met Sander Bus en Mark Fonteijn vooruit op het openingsweekend van Kasteelpark Nijenborgh.

Bekijk de video via: https://youtu.be/uVI9bQZDAMo