Belgen stranden met hun bestelbussen op tankbaan Boshoverheide

De hulpdiensten zijn zondag rond 9.45 uur gealarmeerd vanwege een mogelijke afvaldumping op de Nieuwesteeg nabij vakantiepark De Weerterbergen.

Op een tankbaan van het militair oefenterrein op de Boshoverheide was een bestelbus gestrand. In deze bestelbus stond een IBC-container. Deze container wordt veelal gebruik voor het opslaan van drugsafval en daarom werd in eerste instantie gedacht aan een verdachte situatie.

Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren bleek het te gaan om een stommiteit. De bestuurder van de bestelbus uit het Belgische Bree was de tankbaan opgereden om een vriend uit de brand te helpen. Die was ook met zijn bus gestrand.

De hulpdiensten hoefden verder niet in actie te komen omdat de IBC-container leeg was. Tevens was deze niet gebruikt voor drugsafval, maar voor het vervoer van brandstof.

De gestrande Belgen mogen zelf een takel bellen om hun voertuigen uit het mulle zand te komen halen. Het zal nog een hele klus worden aangezien de voertuigen aardig diep in het zand vast zitten.