Avond met musical en vuurshow Kasteelpark dag uitgesteld

Tijdens het pinksterweekend viert Weert de opening van Kasteelpark Nijenborgh. Vanwege weersomstandigheden is het programma van zondagavond verplaatst.

Hoewel de organisatie nog vol optimisme aan de dag begon, volgde gedurende de middag een serie hoosbuien die het nieuw gezaaide gras omtoverde tot een zwembad. Zelfs als het in de avond opklaart, is het park niet meer geschikt om een feest te bouwen. Mini musical ‘Nijenborgh – ’n nów begin’, een optreden van bigband Dial24 en een spectaculaire vuurshow als finale gaan daarom niet door op de oorspronkelijke dag.

Verplaatsing

De organisatie heeft alles in het werk gesteld om de activiteiten te kunnen verplaatsen naar maandagavond, als de afsluiting van de feestelijkheden op de tweede dag van het openingsweekend. Dat is grotendeels gelukt, dus Weert mag zich opnieuw opmaken voor het unieke programma.

Om 19:30 uur start de avond met de mini musical, gevolgd door een optreden van Turnback & The Blazing Babes en om 22:00 uur de vuurshow. De horecavoorziening blijft eveneens staan, dus de show kan worden gevolgd onder het genot van een smakelijk drankje.

Turnback & The Blazing Babes is dé allround coverband voor een vlammend feest en dat bewezen ze al in de stromen regen tijdens de zondagmiddag. Met twee swingende dames in de frontlinie, een knallende blazerssectie en een retestrak combo kan het publiek maandagavond rekenen op een bruisende show met livemuziek van hoog niveau.

‘Nijenborgh – ’n nów begin’ is een muzikaal verhaal gebracht door Stichting Wieërt Amezieërtj, de makers van Rogstaekers De Legende en Graaf van Horne de Musical. Samen met de Weerter stadsgidsen en popkoor The Ray Stabbing Singers wordt een spannend en muzikaal verhaal over de historie van het park verteld. Met solisten Joss Mennen, Mark Fonteijn, Jean Stassen, Wendy van Dooren, Björn Wiermans en Leon Smolenaars mogen bezoekers een muzikale show van hoog niveau verwachten.

Programma maandag

Ook overdag is er op Tweede Pinksterdag opnieuw veel te doen in het vernieuwde stadspark. Maandag staat in het teken van culturele en sportieve activiteiten, met onder andere een lasergamedoolhof van samenwerkende scoutings, kanoën in de stadsgracht, een cultuurtuin met diverse demonstraties, optredens van onder andere gemengd koor Vivace, levende standbeelden, kindertheater en een gigantische picknick. Het muzikale programma en de picknick starten om 11.00 uur, de rest van de activiteiten om 13.00 uur. Na een dinerpauze tussen 17.00 en 19.30 uur volgt er dus nog een finale.

Voor de picknick was reserveren vooraf noodzakelijk. De organisatie roept deelnemers op om het niet bij een gebruikelijk zacht kleedje te laten, maar om een zeiltje of campingstoeltjes mee te nemen. De muziek op het podium zal in ieder geval wel zorgen voor zomerse sferen.

Het openingsweekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Provisus Stichting St.-Jozef en Stichting 1568. Het volledige programma is te vinden op www.stichting1568.nl.