Bantopa Party met nieuw presentatie-duo

Na een afwezigheid van drie jaar wordt aanstaande zondag de Bantopa Party weer gehouden. Als vanouds vindt het zomerfestival plaats op de Nieuwe Markt in Weert. De presentatie is in handen van Ricardo Ras. Hij wordt voor de eerste keer bijgestaan door zijn 15-jarige dochter Javiera.

Muziek, dans en eten

Ricardo heeft er zin in. Net als vele bezoekers heeft hij de Bantopa Party gemist. Hij kijkt uit naar de muziek van Edsel Juliet, en ‘huisband’ Extazz Musica. Ook kan hij niet wachten om de opzwepende bewegingen van de verschillende optredende dansstudio’s te zien. “Het wordt saté ku batata, rijst, kip”; ook de eettentjes zal Ricardo zeker niet overslaan, zo laat hij ons weten.

Nieuw presentatie-duo

Sinds een flink aantal jaren is Ricardo Ras de presentator van de Bantopa Party. Voor het eerst krijgt hij hulp. En niet van zomaar iemand: zijn eigen dochter Javiera zal hem zondag bijstaan. “Ik vind de eerste klus met mijn vader best wel spannend”, zo vertelt ze. En datzelfde geldt ook voor haar vader: “Normaal heb ik altijd zelf de regie in handen en nu moet ik, naast het vragen of ze haar kamer wel opgeruimd heeft, ook vragen of ze haar tekst kent en weet wat ze moet doen”.

Performen

Javiera deed afgelopen jaar mee aan het inmiddels van de buis gehaalde The Voice Kids. Zingen kan ze dus ook. En dat gaat ze zondag ook doen: ze doet dan een nummer van Camila Cabello. “Ik ga een liedje performen, ‘Don’t go yet’; een latin-nummer”, zo blikt ze vooruit.

Ontmoetings-verhalen

Speciaal voor aanstaande zondag is de organisatie benieuwd naar ‘Bantopa-ontmoetingsverhalen’. Ricardo: “We zijn eigenlijk op zoek naar verhalen van mensen die elkaar hier ontmoet hebben, waar vriendschappen zijn ontstaan, misschien is er al een keer iemand ten huwelijk gevraagd .. en anders is dat leuk om zondag misschien te doen”. Heb jij zo’n ontmoetingsverhaal? Laat dan even een berichtje achter op de facebook-pagina van de Bantopa Party: www.facebook.com/bantopaparty

Gerucht

Er gaat een gerucht de ronde dat er zondag ook een speciale gast op het podium zal verschijnen. “Er wordt gespeculeerd over Rolf Sanchez, maar die hebben we al een keer gehad”, zo streept de presentator een van de namen die genoemd worden alvast door. Ook de geruchten dat Juan Luis Guerra of Marc Anthony zou komen ontkracht hij. De een was “te duur’, de ander “kon niet”. Over wie wel naar de Bantopa Party 2022 komt wil en mag hij verder niets kwijt.

Geen slagboom

De Bantopa Party wordt zondag tussen 13.00 en 23.00 uur gehouden op de Nieuwe Markt in het centrum van Weert. De toegang is helemaal gratis. Bovendien kun je zondag op alle parkeerplaatsen, waar geen slagboom is, gratis je auto parkeren.

In deze video blikken Ricardo en zijn dochter Javiera vooruit op de allereerste presentatieklus die ze samen gaan doen.

Bekijk de video: https://youtu.be/JeUJlnK1MfY