Bosseve vör Paol: wie het langst op de paal blijft wint!

Op Boshoven zijn ze helemaal klaar voor een nieuw en ludiek evenement. Vandaag werd de eerste ‘paol’ in de grond gezet voor ‘Bosseve vör Paol’ dat op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 zal gaan plaatsvinden.

Bosseve vör Paol is tot stand gekomen nadat de jaarlijkse braderie op Boshoven ophield te bestaan. Met dit nieuwe evenement staat niet alleen de gezelligheid centraal, maar ook het goede doel.

Opbrengst voor goed doel

Tijdens deze eerste editie wordt geld ingezameld voor het Franciscus Hospice Weert. Een klein deel van de opbrengst gaat naar VV de Herrieschöppers en Schutterij Sint Oda Boshoven. Zij organiseren het evenement. Verder moeten ook de kosten van het evenement worden gedekt natuurlijk.

Op het Vrakkerplein staan straks zo’n 20 houten palen in de grond. Op zaterdagavond 27 augustus zullen de deelnemers op de palen gaan zitten van elk 2,5 meter hoog. Voor iedere paal is een geldbedrag gedoneerd dat ten goede komt aan het hospice. De paalzitter die het langste blijft zitten is de winnaar ‘vör Paol’.

Vandaag werd door voorzitter Ine Verhaeg van het Franciscus Hospice en voorzitter van de organisatie Leon Moonen de eerste paal in de grond gezet. Commissielid Niels van de organisatie mocht als eerste ‘proefzitten’. Duidelijk werd dat de deelnemende paalzitters een leuke uitdaging staat te wachten.

Entertainment

Gedurende de wedstrijd is er volop entertainment. Zo zullen o.a. 2theloose, Opgeblazen, DJ El Rico en de Blizzert band zorgen voor de muziek. Ook kan er geschoten worden met een ‘grote buks’. Eetkraampjes en een drankbuffet zorgen ervoor dat het publiek niks tekort komt tijdens het aanmoedigen van de paalzitters.

Zondagavond rond 18.30 uur volgt de grote finale met de bekendmaking van de winnaar. Met een gezellig optreden van de band Blizzert wordt Bosseve vör Paol feestelijk afgesloten.

Brood van de maand

Tijdens het plaatse van de eerste paal maakte ook Bakker Vries bekend een duit in het zakje te doen. Elk maand verkoopt de bakkerij een speciaal brood. Bij het brood van de maand juli gaat per verkocht brood één euro naar het goede doel.

Meer informatie

Meer informatie over het evenement kun je vinden via: https://www.facebook.com/bossevevorpaolwieert

Bekijk een video: https://youtu.be/QYwVqES1_lk