Brandweer en boer bieden helpende hand na zware bui in Haler

112 Algemeen Brandweer Weert Dorpen 4 reacties 2 min. leestijd

Haler – De brandweer van Stramproy werd donderdag rond 19.15 uur gealarmeerd vanwege stormschade in Haler. In tegenstelling tot Weert was moeder natuur in de buurgemeente wel flink tekeer gegaan.

In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen vanwege wateroverlast bij een woning aan Moosterstraat in Haler. Echter werd de brandweer gehinderd door een omgevallen boom. Ook de dames van ZijActief Stramproy waren bezig met een fietstocht en werden gehinderd door de boom.

Voordat de brandweer de boom in stukken ging zagen boden de brandweerlieden de dames een helpende hand. Zo konden de dames alsnog de hindernis passeren en hun fietstocht vervolgen.

De brandweer had er vervolgens een zware kluif aan om de dikke boom van de weg af te halen. Maar gelukkig was daar een boer uit de omgeving die met zijn trekker te hulp schoot. Met verenigde krachten werd de boom in stukken gezaagd en van de weg gehaald.

Tijdens het verwijderen van de boom was ook duidelijk geworden dat de melding met betrekking tot de wateroverlast door een andere partij opgelost moest. Er stond water in de kelder en daarvoor moest een minder grote pomp zoals de brandweer die heeft aan te pas komen.

Tijdens de weg terug naar Stramproy hebben de brandweerlieden nog een aantal takken verwijderd. Verder was er ook een dikke tak afgebroken bij de Isidoorstraat. Om deze tak te verwijderen werd de hulp van de ladderwagen uit Weert ingeschakeld.

Bekijk een video: https://youtu.be/4dcmk-vLZn8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties