Programma Lopen voor Hoop bekend

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 5 min. leestijd

Op zaterdag 2 juli kleurt Park aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert groen! Op die dag lopen meer dan 600 deelnemers 12 uur lang om aandacht te vragen voor kanker en geld op te halen voor kankeronderzoek en ondersteuning van mensen met kanker en hun partners.

Aan de Kinderloop doen daarnaast 120 kinderen mee. Dit evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, zo’n 16 in het organisatieteam en 50 vrijwilligers op de dag zelf. De opbrengst van dit mooie evenement gaat volledig naar het goede doel.

Wat is Lopen voor Hoop?

Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stilstaan bij en aandacht geven aan kanker centraal staan. Door deelname aan het evenement en door in actie te komen, maken we een vuist tegen kanker en wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. Daarnaast wordt met dit evenement een bijdrage geleverd aan het leefbaar maken van een leven met kanker, zowel voor patiënt als naaste omgeving. Naast wandelen is er een heel programma. Zo treden vele artiesten uit Weert en omgeving geheel belangeloos op, is er een braderie waar de deelnemende teams spulletjes verkopen om extra geld op te halen en zijn er paar belangrijke momenten in het programma:

  • 11.00 uur – Startschot door wethouder Michèle Ferrière. De eerste ronde wordt gelopen door onze eregasten met Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 voorop.
  • 14.00 uur – Startschot KinderLoop door wethouder Lizbeth Steinbach
  • 21.30 uur – Gedenkmoment
  • 23.00 uur – Einde van de wandelestafette
  • 23.30 uur – Slotceremonie waarbij de voorlopige opbrengst bekend wordt gemaakt.

Waar gaat de opbrengst naar toe?

De opbrengst van het evenement gaat naar Kankeronderzoekfonds Limburg en is speciaal bestemd voor het Onderzoek naar Natural Killer Cells “Killer cellen tegen kanker“. Ook het Toon Hermans Huis Weert deelt in de opbrengst. Voor meer informatie over beide doelen, kijk op www.kankeronderzoekfondslimburg.nl  en  www.toonhermanshuisweert.nl

KinderLoop

Ook kinderen doen mee. Om 14.00 uur is de start van de Kinderloop die gedurende 1 uur wordt ingevlochten in de wandelestafette voor volwassenen. Het programma is dan volledig op kinderen afgestemd.  Twee jeugdbandjes, KICKS en Cookiedough, geven een optreden vanaf het grote podium. Als beloning krijgen de deelnemende kinderen aan de Loop een goodiebag. De inhoud daarvan wordt gevuld met gesponsorde spulletjes.

Kinderplein

Ook is er een kinderplein waar onder begeleiding creatief en sportief spel wordt aangeboden.

Eregasten

Mensen die nu onder behandeling zijn en mensen die de ziekte hebben overwonnen zijn onze eregasten. Zij lopen de eerste ronde bij wijze van ereronde en krijgen daarna een eigen programma aangeboden door het Toon Hermans Huis Weert.

Entertainment

Als omlijsting van de wandelestafette is er een feestelijk entertainmentprogramma samengesteld met bekende lokale bands en artiesten.

Line-up: Turnback & The Blazing Babes, Duo Difference, Shades of grey, Wendy van Dooren met Jos en Joerik van Dooren, The G-family, KICKS, Cookiedough, Judith’s Dance Point, Ray Stabbing Singers, Ilse Steijvers  en Max Franken, Productiegroep Dans van Rick en Music band DIAL24 als afsluiter. Kijk voor een tijdschema op www.lopenvoorhoop.nl

Horecaplein

Vanzelfsprekend is er een horecaplein waar een hapje en een drankje verkrijgbaar is. De opbrengst van de omzet gaat uiteraard naar de beide goede doelen

Gedenkmoment

Om 21.30 wordt de loop kort stopgezet voor het Gedenkmoment. Wandelaars, eregasten en bezoekers verzamelen zich dan bij het podium en staan vervolgens letterlijk en figuurlijk stil bij de ziekte kanker met sfeervolle muziek (Ilse Steijvers en Max Franken) en dans (Productiegroep Dans van Rick) en passende teksten uitgesproken door Astrid Jacobs. Ook wordt een moment van stilte gehouden. De gedachten gaan dan uit naar iedereen die te maken heeft gehad met kanker of daar nu mee geconfronteerd wordt.

Passend bij dit speciale moment zijn de ruim 500 kaarsenzakken die op geheel eigen wijze zijn gedecoreerd tot een uniek gedenkmonumentje voor iemand die dierbaar is.

Na afloop van het Gedenkmoment wordt de wandelestafette vervolgd en kunnen lopers en bezoekers het parcours vervolgen dat dan voor een deel verlicht is met kaarsenzakken die als een sfeervol decor dienen.

Finish wandelestafette

Om 23.00 uur is de finish van de wandelestafette en volgt er een slotceremonie waarbij de voorlopige opbrengst van Lopen voor Hoop 2022 bekend gemaakt wordt. Daarna zullen we het leven vieren onder de klanken van Music Band DIAL24.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie