Zelf meefietsen bij de Mijl van Mares

Maarheeze – Op zaterdag 30 juli is het tijd voor de 59e Mijl van Mares. Na twee jaren zonder Mijl is er dit jaar weer een programma met veel leuke wedstrijden, om te kijken én om mee te doen.

De jeugd rijdt tijdens de Rabo Dikke Banden Race als eerste over het parcours. Maar ook voor de volwassen, actieve wielerliefhebbers zijn er verschillende opties om mee te doen. Vanaf 14.30 gaan de ATB-ers van start. Zij rijden één ronde over het parcours door de straten van Mares, om daarna het prachtige buitengebied in te gaan.

Om 15.00 is het dan tijd voor de Grote Prijs van Cranendonck, de wielerwedstrijd voor lokale wielerfanaten zonder koerservaring. En om 17.15 klinkt het startschot voor de Grote Prijs van TIM, voor renners mét koerservaring die geen moeite hebben met een gemiddelde snelheid van 35 km per uur.

Cyclewear ATB-tocht

Trekt het asfalt je niet zo en zie je het heil van een goed modderbad wel in, dan kun je meedoen aan de Cyclewear ATB-tocht. Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden: 15 mijl (circa 24 km) of 30 mijl (circa 48 km).

De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. De ‘garantie’ voor een uitdagende toer komt vaak door de weersomstandigheden: in vorige edities liep het kwik al eens op tot 39 graden of maakten fikse regenbuien het zelfs de doorgewinterde ATB’er lastig om de hele tocht uit te rijden.

De ritten door de prachtige bosrijke omgeving van Maarheeze én het rondje over het parcours van de Mijl maken dat de ATB-bocht al een aantal jaren een populair onderdeel is. Inschrijven kan via de website of op de dag zelf vanaf 13.30 uur in de tent op het Raboplein. Om 14.30 uur klinkt het startschot voor beide ATB-tochten.

Kijk voor meer informatie op www.mijlvanmares.nl