Geopend Kasteelpark Nijenborgh brengt geschiedenis tot leven

Het zondag geopende Kasteelpark Nijenborgh vertelt veel over de geschiedenis in Weert. De locatie vertelt veel over de geschiedenis van Van Horne en de stad Weert.

Om de geschiedenis tot leven te brengen werd er flink uitgepakt. Het begon met het symposium waar o.a. Peter Korten van De Aldenborgh, historicus Alfons Bruekers, landschapsarchitect Jorrit Noordhuizen en Beeldhouwer Jos Dirix door middel van interessante voordrachten de historie en de ontwerpen verder duidden.

Zowel in het Franciscus Huis als op straat zorgde het Stadsgilde Ste Catharina Weert ervoor dat de telefoons en camera’s uit de zakken en tassen gingen. Het stadsgilde werd vergezeld door het Cloveniersgilde van Grave. De ‘weduwe’ van Philips van Horne liep voorop bij de stoet richting het kasteelpark.

De geschiedenis van Weert kwam weer helemaal tot leven. Het werd door veel mensen met interesse gevolgd. Het was dan ook erg druk op het moment toen er nog geen sprake was van regen. Heb je het gemist vandaag? Morgen vinden er ook nog tal van activiteiten plaats.

Bekijk de video waar de ‘kasteelwethouder’ van Weert terugblikt op vandaag.

Bekijk de video: https://youtu.be/DaQCfVOc7j8


Een fotobijdrage van Carlo van Hout