Geen wijnfestival in Kasteelpark Nijenborgh

Algemeen Uitgaan Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Peiling – Genieten van een goed glas wijn in de sfeervolle omgeving van Kasteelpark Nijenborgh, ook wel bekend als Stadspark, is helaas niet mogelijk vanwege lokale regelgeving die dit verbiedt. Ondanks de inspanningen van de organisatie kan het nieuwe wijnfestival ‘Wien in Weert’ eind juni niet doorgaan.

Het oorspronkelijke plan was om op 29 juni een nieuw wijnfestival te organiseren in het park aan de Biest. Dit met een omheinde opzet waar bezoekers entree zouden betalen en een echt wijnglas zouden ontvangen. Na afloop konden ze dit glas inleveren voor een borg of het mee naar huis nemen. Echter, volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Weert is het gebruik van glaswerk tijdens evenementen in de open lucht niet toegestaan.

Hoewel de organisatie bereid was om tegemoet te komen aan de regels door plastic te gebruiken bij de centrale bar voor bier en frisdrank, bleek het aanvragen van een vergunning zinloos omdat glaswerk simpelweg helemaal niet is toegestaan volgens de gemeentelijke voorschriften.

Geen water bij de wijn

De organisatie wijst op andere steden zoals Arnhem, Maastricht, Eindhoven en Venlo waar wel wijnfestivals worden gehouden met gebruik van glaswerk. Ze hadden gehoopt dat de gemeente Weert een uitzondering zou maken of een proef zou toestaan, maar de gemeente doet geen water bij de wijn. Dit wordt gezien als een gemiste kans.

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente verklaart dat de vergunning niet is aangevraagd omdat de organisator vasthield aan het gebruik van echt glas, wat strijdig is met de APV. Dit heeft overigens niets te maken met de locatie, aangezien er deze zomer wel Foodstock zal plaatsvinden in het park.

Peiling

Wat is jouw mening over het gebruik van plastic versus glaswerk op evenementen in openbare parken?


Bekijk je dit bericht via de app van WdG en wil je stemmen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties