Gratis familie-popfestival ‘Kruisbestuiving’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zondag 17 juli vindt de eerste editie van het familie-popfestival ‘Kruisbestuiving’ plaats op het Sint Raphaëlpad en Ursulinenhof in het centrum van Weert.

Die middag zullen er tussen 13.00 en 17.00 uur diverse optredens plaatsvinden door muziekleerlingen uit de regio. Door de leerlingen van verschillende scholen samen, in verschillende samenstellingen, muziek te laten maken hoopt de organisatie meer onderlinge ‘kruisbestuiving’ te laten plaatsvinden en bruggen te slaan tussen de muziekeilandjes.

Muziek maken

Die zondag hopen ze de muzikale horizon van de leerlingen te verbreden, interesse te wekken voor andere instrumenten en genres, maar bovenal om te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het publiek hopen we een dag vol toffe muziek te geven, te inspireren en kennis te laten maken met live (pop)muziek én de muziekscholen in de regio.

Drie podia

Op maar liefst drie podia zullen er aansluitend en afwisselend optredens zijn. Zo treden de zangleerlingen van Zang en Co op met een heuse popband, is RICK’s Rockplein aanwezig voor het rauwere randje en wordt er ook aan de allerjongsten gedacht met ‘Muziekpret’; kennismaken met en zelf muziek maken voor dreumesen (9 maanden tot 2 jaar) en voor peuters (2 tot 4 jaar) samen met hun (groot)ouders.

Theater de Huiskamer zal het terras uitzetten en de dorstige kelen bedienen. Bij de HEMA kun je terecht voor een ijsje, hotdogs en meer. Daarnaast zijn er springkussens voor kinderen.

De entree is gratis!

Programma

‘Kruisbestuiving’ is een initiatief van Linda Smeets (Zang en Co) en wordt hierbij ondersteunt door popcoördinator Sander Hoeben. Meer informatie, ook over het programma, is te vinden op www.kruisbestuiving-weert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie