Kermis Weert weer op 7 pleinen; stijging ritprijzen noodzakelijk

De grootste en gezelligste familiekermis van Nederland vindt van vrijdag 23 september tot en met woensdag 28 september 2022 weer plaats in de Weerter binnenstad. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen, zo meldt KermisWeert.nl.

De invulling van de 7 kermispleinen, die elk afzonderlijk een volwaardige kermis vormen, is nagenoeg rond. Ook dit jaar zijn er weer een aantal mooie publiekstrekkers. En hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog altijd een van de goedkoopste kermissen van het land.

Verhoging ritprijzen

In 2018 zijn de ritprijzen voor het laatst verhoogd. De kosten (personeel, verzekeringen, transportkosten etc.) voor de kermisexploitanten stegen de afgelopen jaren wel. Daarom is een prijsstijging nu noodzakelijk. De nieuwe kermiswethouder Suzanne Winters licht toe: “Om de kwaliteit van de kermis ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moesten we de prijzen herzien. De prijsstijging is zo laag mogelijk gehouden en komt volledig ten gunste van de kermisexploitanten.” Op deze manier blijft Kermis Weert aantrekkelijk voor exploitanten en kan het publiek blijven rekenen op genoeg variatie, publiekstrekkers en kwaliteitsattracties.

De ritten van ‘kindervermaak’ worden maximaal €0,30 duurder. Attracties die vorig jaar een ritprijs van €1,50 hanteerden, kosten dit jaar €1,80. De ritprijs voor het ‘familievermaak’ stijgt van €1,80 naar €2,00 en van ‘grootvermaak’ van €2,50 naar €2,80. Tot slot stijgt de ritprijs van ‘buitengewoon vermaak’ van maximaal €4,50 naar maximaal €5,00. Ook met deze nieuwe prijzen is Kermis Weert nog steeds zeer goedkoop.

Meer informatie

De komende maanden zet de organisatie de laatste puntjes op de i. Alle informatie over de kermis is te vinden via KermisWeert.nl en de Facebook- en Instagrampagina van Kermis Weert.