Schuttersfeest weekend in Swartbroek

In het weekend van 15, 16 en 17 juli pakt schutterij St. Cornelius uit.

Dit doen ze met een feestje op vrijdagavond, georganiseerd door V.V. de Hêldje op Zök, op zaterdag het Persoonlijk Kampioenschap van de bond EMM en later op de dag het dorpsschieten en tenslotte op zondag het 394e bondschuttersfeest. Dit alles zal plaatsvinden op de voetbalvelden van RKSVV (Sportpark Molenzicht).

‘Fout feestje’ op vrijdag

Voor de vrijdagavond 15 juli heeft V.V. de Hêldje op Zök een geweldig feestprogramma met een mooie line-up van artiesten gemaakt. Zin in een ‘fout feestje’? Tickets zijn nog verkrijgbaar, voor de snelle beslissers, Early Birds voor maar € 10,00 tot 30 juni, daarna kosten de tickets € 12,50. Kijk hiervoor op www.hotpants-swartbroek.nl.

Zaterdagprogramma

Op zaterdagmorgen 16 juli wordt gestart met het Persoonlijk Kampioenschap van de bond EMM, waaraan alle schutters die hun eerste 3 schoten van de laatste 4 schuttersfeesten af hebben aan deel mogen nemen. Vaak een spannende strijd met nog vele schoten op de kleine “bölkes” van 0,5 x 0,5!

’s Middags vanaf 16.00 uur hoopt de schutterij het dorpsschieten nieuw leven in te blazen. Dit jaar is er dé mogelijkheid om eens te ervaren hoe het is om op een echt schuttersfeest te schieten. Want alles staat opgesteld voor het BSF en het persoonlijk kampioenschap met een feesttent en alle toebehoren. Er wordt geschoten op kogelvangers van de OLS federatie.

Er kan met drietallen of zestallen geschoten worden. Dit kan samen met de vereniging waar je lid van bent, het bedrijf waar je werkt, de buurt, met familieleden, vrienden en bekenden. Iedereen is welkom, ook als je niet uit Swartbroek komt.

Voor de kinderen/jongeren onder de 16 jaar is er de mogelijkheid om met de windbuks te schieten.Dit alles wordt ondersteund met muziek van DJ Maxim en eten en drinken in de grote feesttent.

Dus pak je samen en kom schieten op zaterdag 16 juli vanaf 16.00 uur onder het schuttersmotto: “Niet geschoten is altijd mis!” of zoals ze in het zuiden zeggen: “Zèg ich paaf, dan geit der d’r-aaf!”

Programma zondag

Op zondag 17 juli is dan het echte schuttersfeest met vanaf 12.30 uur de mars- en terreinwedstrijden.

Om 13.45 uur de officiële opening en om 14.00 uur de optocht door de straten van Swartbroek en vanaf 16.00 uur de schietwedstrijden.

Optochtroute: Hennenstraatje – Coolenstraat (ook defilé) – Weystraat – Kapellestraat – Reynkesstraat – Coolenstraat – via “oprit” naar Bertiliastraat – Genovevastraat – Eutropiastraat.

Zin om een kijkje te nemen?  Iedereen is alle dagen van harte welkom!