Weert eindstation voor Intercity nadat man begint te hallucineren

De hulpdiensten zijn zondag rond 15.50 uur gealarmeerd vanwege een incident in een Intercitytrein bij Weert.

Een reiziger was gaan hallucineren, vermoedelijk omdat hij eerder die dag drugs had gebruikt. Medereizigers, het NS-personeel en een vriend probeerden de man te kalmeren. Op het NS-station in Weert werd de man op een bankje gezet in afwachting van de hulpdiensten.

De man werd op de brancard gelegd, maar was in een ’trip’ beland en sloeg met zijn armen om zich heen en riep “wooow, wooow”. De politie werd ter assistentie erbij geroepen zodat de man veilig naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

Door het incident liep de Intercity een vertraging op van een half uur. Daardoor viel de trein uit en moesten reizigers in Eindhoven wachten op een volgende trein. Ook in Weert moest men overstappen op de volgende Intercity die naar Eindhoven reed.