Zomerbraderie in het centrum van Nederweert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto door: Skitterphoto

Nederweert – In Nederweert vindt op vrijdag 17 juni van 12.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse zomerbraderie plaats, georganiseerd door de OVN (Ondernemersvereniging Nederweert).

De winkels en horecagelegenheden zijn deze dag gewoon open en in de Kerkstraat, Lindanusstraat, Geenestraat en Brugstraat staan allerlei stands waar ondernemers, verenigingen en andere organisaties uit Nederweert zich aan het publiek presenteren.

Onder andere MC Peelrijders, Americana Village, Food on Wheelz, de brandweer, de stichting Kindervakantiewerk, de Nederweerter reddingsbrigade en het damescomité van harmonie Sint Joseph zijn vertegenwoordigd.

Een duim opsteken redt levens

Een bijzondere activiteit dit jaar is het verkeersplein op het Aldi-parkeerterrein op initiatief van de Boeren van Nederweert. Op interactieve wijze wordt daar, met verkeerslichten en landbouwvoertuigen, uitleg gegeven over zaken als de dode-blindehoek en het belang van wederzijds respect tussen boeren, rijdende, fietsende en wandelende burgers om het verkeer veiliger te maken. Kinderen leren hier hoe ze met een likeduim hun leven kunnen redden.

Gedichtenwedstrijd

In het kader van het nieuwbouwplan aan de Burgemeester Hobusstraat wil de gemeente Nederweert met een kunstwerk de historie van Nederweert zichtbaar maken. De gemeente wil dit doen aan de hand van een gedicht en heeft daarom alle Nederweertenaren opgeroepen om hun schrijftalent de vrije loop te geven. Een onafhankelijke commissie maakt een eerste selectie uit alle inschrijvingen, waarna de inwoners van Nederweert hun stem kunnen uitbrengen. Nadere informatie is te verkrijgen via [email protected].

Omstreeks 14.00 en 19.00 uur worden de gedichten voorgelezen in de zijstraat naast Bici Barista aan de Kerkstraat. Deze plek doet deze dag dienst als Speakers’ Corner en als danspodium voor de lokale talenten van Dansrijck, die hier hun kunnen gaan vertonen. De majorettes van het schuttersgilde St. Lucie dansen rond 17.00 uur op het Lambertushof.

Wie na al het shoppen, luisteren en kijken nog niet moe is, heeft tot 1.00 uur ’s nachts de gelegenheid om bij een van de vele horecazaken in Nederweert van een hapje en drankje en muziek te genieten.

Dus noteer in je agenda: braderie Nederweert, vrijdag 17 juni van 12.00 uur tot in de late uurtjes…

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie