Petitie spoorverbinding Antwerpen-Weert overhandigd in Den Haag

Algemeen Economie Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Fahid Minhas, plaatst onder toeziend oog van Caroline van der Plas en Lisa van Ginneken het laatste puzzelstukje, o.a Theo Schuurmans, Jean Pauwels, Maarten van Gaans, Raymond Vlecken (2 t/m 4 van links) kijken toe.

Om de noodzakelijke investering aan Nederlandse kant van de grond te tillen is 7 juni een petitie namens de Provincie Limburg, de Gemeente Weert en de Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) aangeboden aan de Ondervoorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat Fahid Minhas.

De petitie, met Klimaatrapport, een besparing van de CO2 equivalent van de jaarlijkse CO2 opname van 450.000 bomen, werd aangeboden door de Burgemeester van Weert, Raymond Vlecken met steun van Gedeputeerde Maarten van Gaans. Samen met de Voorzitter Vereniging Treinreizigers Vervoer, Jean Pauwels, en oud-Burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans namens de betrokken Belgische gemeenten legden zij daarna hun stukje van de eveneens aangeboden spoorpuzzel. Het laatste stukje was voorbehouden aan Ondervoorzitter Minhas. Zijn bijdrage maakte de puzzel letterlijk compleet.

Voor de inontvangstneming waren de fractiewoordvoerders Caroline van der Plas, Boer Burger Beweging, en Lisa van Ginneken, D66, met de Ondervoorzitter meegekomen. Zij gaven aan dat het voltooien van deze grensoverschrijdende spoorlijn door elektrificatie van de lijn past bij de ambitie van hun partij dat internationale reizen over midden lange afstanden voortaan per spoor plaats vinden.

Het wachten is nu op het vervolg, de kamerbehandeling waar dit grensoverschrijdende project aan de orde komt. De lijn zou in ieder geval op de agenda moeten staan van de Commissievergadering na zomerreces van de Kamer. Dan kan ook de financiële puzzel compleet worden gemaakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties