Aftrap aanleg Cruyff Court op Keent

5 reacties

Aan de Serviliusstraat in Weert is woensdagochtend begonnen met de aanleg van een Cruyff Court. Onder het toeziend oog van wethouder Van den Heuvel werd de bovenlaag van het oude trapveldje verwijderd. De komende weken wordt er een drainage aangelegd waarop uiteindelijk een kunstgrasveld moet komen.

Trapveldje

De realisatie van het Cruyff Court heeft wat heel voeten in de aarde gehad. Twee eerdere mogelijke locaties, op de kruising Dillenburg-Beatrixlaan en een stukje verderop bij het Kennis en Expertise Centrum op de Beatrixlaan, konden op protesten van verschillende omwonenden rekenen. Uiteindelijk is gekozen voor het oude trapveldje aan de Serviliusstraat op Keent. “Dit wordt een fantastisch Johan Cruyff Court waar ik denk heel veel jeugd, niet alleen van Keent maar ik hoop van heel Weert, gaat genieten, gaat sporten en gaat bewegen”, zo blikt wethouder Van den Heuvel vooruit.

Bewegen

Het is de bedoeling dat het Cruyff Court in de toekomst gebruikt gaat worden als ontmoetingsplek voor jongeren. Punt Welzijn, scholen en verschillende sportclubs gaan er, zo hoopt de wethouder, activiteiten organiseren waardoor de jeugd weer meer gaat bewegen.

Financiering

De gemeente Weert heeft z’on tweehonderdduizend euro in het Cruyff Court geïnvesteerd. Het kunstgrasveld wordt betaald door de Johan Cruyff Foundation.

Bekende voetballer

Het is de bedoeling dat in het najaar het Cruyff Court geopend gaat worden. Wethouder Van den Heuvel: “Op 18 september willen we het groots gaan openen. Samen met de Johan Cruyff Foundation en hopelijk ook een heel bekende voetballer of voetbalster”.

In deze video zie je waar het eerste Cruyff Court van Weert precies gaat komen.

Bekijk de video: https://youtu.be/wt4_se2HBUo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties