Bezoekers expo kunstwerken Romeins hout onder de indruk

Dit weekend worden de kunstwerken die honderden Weertenaren, zowel jong als oud, hebben gemaakt van Romeins hout tentoongesteld. De kunstwerken zijn ook morgen nog te bezichtigen in de Paterskerk aan de Biest.

Zaterdag gingen de deuren op van de expositie ‘VerWeert Hout’. Overal waar je kijkt zie je zelfgemaakte kunstwerken. Geen één is er hetzelfde. “Sommige kunstwerken zijn kunstgalerie waardig”, aldus een bezoeker. En inderdaad er zitten echt prachtige creaties tussen. De aanwezigen zijn dan ook allemaal onder de indruk.

Veel animo

Er was ontzettend veel animo voor dit houtproject. Allerhande geïnteresseerde Weertenaren, vele kinderen van diverse scholen, inwoners van verzorgingstehuizen, en sommige cursisten van RICK gingen met dit hout aan de slag. Er is beplakt, getimmerd, geschilderd, gekerfd en samengesteld.

Afkomst hout

Het hout is afkomstig van de archeologische opgravingen in Weert: op Laarveld en Kampershoek 2.0 en dateert uit de Romeinse tijd/IJzertijd, circa 100 voor Christus. De Weertenaren die toen hier leefden, maakten waterputten van grote delen eikenhout. Deze zijn onderzocht, gedocumenteerd en verzaagd.

Expositie

De unieke tentoonstelling is zondag ook nog te bezoeken. De locatie is: Paterskerk, Biest 43 Weert. Je kan op 10 juli 2022 terecht van 12.00 tot 17.00 uur. Entree gratis. Iedereen is welkom.

Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl. Ook op de Facebookpagina van Stichting Kunstcentrum Weert zijn allerlei ideeën, werkprocessen en resultaten te vinden.