Boeren blokkeren ingang distributiecentrum Lidl

Update – Daar kwamen ze alsnog. Vanmiddag werden er al protesterende boeren verwacht in Weert, maar ze kwamen uiteindelijk in de avond.

Rond de klok van 20.00 uur arriveerde een stoet met tractoren en een caravan in Weert waarna ze richting het distributiecentrum (DC) van de Lidl reden. Eenmaal bij Sluis 16 aangekomen werd de stoet tegen gehouden door de politie.

De protesterende boeren besloten vervolgens om even stil te staan en daarna rondjes te rijden op de rotonde. Daarna probeerden ze nog via een andere weg het DC te bereiken, maar ook dat lukte niet. Opnieuw weden ze tegengehouden. Ze vertrokken en reden een rondje door Weert.

Na hun ronde door Weert pakten ze alsnog hun kans en reden ze zonder tegen te worden gehouden naar het distributiecentrum. Daar zijn ze inmiddels gearriveerd en is er een blokkade opgeworpen. Het is protestactie tegen het stikstofbeleid van de overheid. Er kan er geen vrachtwagen meer door de hoofdingang het Lidl DC.

De sfeer is gemoedelijk en de boeren krijgen sympathie van voorbijgangers. Er wordt gezwaaid, duimen gaan omhoog en er wordt getoeterd.

Update: Om 22.20 uur werd het protest beëindigd en vertrokken de boeren weer. Morgen dus gewoon weer verse groenten en vlees te verkrijgen bij de Lidl.

Bekijk een video: https://youtu.be/y0cKmB8Fz1A