Brand in magazijn Van Cranenbroek in Budel blijkt feestje bij de overburen

Budel – De brandweer en politie werden zaterdag rond 22.40 uur gealarmeerd vanwege een brand bij het afhaalmagazijn van Van Cranenbroek aan De Kempen in Budel.

Er werd vanuit de meldkamer groot alarm geslagen en er werden twee tankautospuiten aangestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek er gelukkig geen brand te zijn in het nieuwe afhaalmagazijn.

Het betrof een stookvuur van een feestje bij de buren. Bij een bedrijf dat tegenover het afhaalmagazijn ligt werd de zomer gevierd met een biertje en aangezien de temperatuur wat was gezakt was besloten om wat afvalhout in brand te steken.

Gezien de gevaarzetting besloot de brandweer toch om het vuur te doven. Nadat het stookvuur was gedoofd werd de brandweer nog een biertje aangeboden, maar dat werd overgeslagen. Het feestje mocht overigens wel doorgaan, maar dan zonder stookvuur.