Cubaanse ambassadeur komt naar Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Nederweert-Eind – Op 7 augustus 2022 organiseert Stichting “Cuba Adelante” weer haar jaarlijkse Muziekmiddag in de tuin op Sint Gerardusstraat 30a in Nederweert-Eind. Op deze middag zal ook een delegatie van de Cubaanse ambassade in Nederland aanwezig zijn.

Tijdens de toespraak van Stichting “Cuba Adelante” over de laatste jaren stichtingswerk, zal ook de Cubaanse ambassadeur, Sra. Anet Pino Rivero, een woordje doen over de huidige situatie in Cuba.

Onlangs heeft Stichting “Cuba Adelante” een bezoek gebracht aan de Cubaanse ambassade in ’s Gravenhage. Na een hartelijk ontvangst met een Cubaans kopje koffie hebben zij een goed gesprek gehad met de ambassadeur Sra. Anet  Pino Rivero en haar secretaresse. Ze liet vooral merken dat de blokkade van de Verenigde Staten nog steeds erg veel problemen geeft in haar land. Momenteel komt daar nog de oorlog in Oekraïne bij. De omstandigheden in Cuba worden hierdoor alleen maar slechter. Nu is de situatie in Cuba zo , dat er dagelijks 7-9 uur geen elektriciteit is, de schappen in de winkels bijna leeg zijn, het voedsel erg duur en schaars is en er lange rijen voor de winkels staan als er weer iets aanvoer is. Sra. Anet Pino Rivero gaf aan dat de hulp, welke Stichting “Cuba Adelante” momenteel met containers vol naar Cuba verscheept, heel hard nodig is.

Carlos en Yeni, de supervisor/coördinator van Stichting “Cuba Adelante” in Cuba, zijn momenteel in Nederland om het stichtingswerk hier te ervaren en ook een klein beetje vakantie te hebben, zij zijn ook op de Muziekmiddag aanwezig.

Voor meer informatie over de Muziekmiddag, kijk je op de website van Stichting Cuba Adelante: http://www.stichtingcubaadelante.nl/MUZIEK-ACTIVITEITEN/. Om er zeker van te zijn hierbij aanwezig te zijn bestel je nog vlug een kaartje.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie