Hurmes Dierenthoes is opvang voor dieren met een ‘rugzakje’

Hanen, kippen, honden, katten, zwijntjes, ganzen, paarden, geiten, konijnen; bij Stichting Hurmes Dierenthoes in Stramproy is het een bonte verzameling van kleine en grote dieren waar ‘iets mee mis is’. De dierenopvang is, zoals beheerder Patrick Peeters het noemt, een ‘Forever Home’. Alle dieren mogen blijven tot hun dood. Samen met zijn vrouw Sandra en vele vrijwilligers runt Patrick deze opvang voor kansarme dieren. Zaterdag 30 juli houden ze een open dag.

Rugzakje

Alle dieren die bij Hurmes Dierenthoes zijn ondergebracht hebben een ‘rugzakje’. “Het zijn dieren die eigenlijk bij niemand meer te plaatsen zijn”, zo vertelt Jill van Tuel. Ze is vrijwilliger bij de opvang. “Honden die in hele kleine hokjes verbleven, katten, we hebben hier Bertje en Lola zitten. Dat zijn twee hangbuikzwijnen. Die zijn heel zwaar mishandeld. Zo zwaar mishandeld dat ze eigenlijk nergens meer terecht konden”. Eén van de honden is deels verlamd, zo vertelt Patrick. “We hebben er ook een die uit het oorlogsgebied in Syrië komt. Die zat heel zielig alleen langs de weg en is door iemand meegenomen. En weer een andere hond is gewoonweg niet zindelijk”.

Open Dag

Iedereen die eens wil komen kijken bij Hurmes Dierenthoes is zaterdag 30 juli tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom. Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de stichting opent het dan haar dieren voor het publiek. Patrick en Sandra leggen, samen met de vrijwilligers, uit wat de dierenopvang doet. “En dan kunnen de mensen dan eventueel ook nog een donatie doen”, zo vertelt vrijwilliger Jill. “Om hier twee projecten van te realiseren. Dat zijn een groter kattenverblijf en een nieuwe paardenstal”. Patrick: “De muren in de paardenstal zijn hoognodig aan vervanging toe, vandaar dat er een nieuwe stal zou moeten komen”.

Je vindt Stichting Hurmes Dierenthoes aan de Lochtstraat 22 in Stramproy. Dat is op de weg naar het Nieuw Vossenven.

Kijk hier alvast voor een korte rondleiding bij Hurmes Dierenthoes.

Bekijk een video: https://youtu.be/ZKR8zPoWsVY