Demi Nieuwenkamp naar WK BMX

Het wordt een spannende week voor de 16-jarige Demi Nieuwenkamp uit Weert. Aanstaande donderdag komt ze in actie op het WK BMX. De beste BMX’ers van de wereld gaan zich dan meten in het Franse Nantes. Demi heeft er zin in.

Goede sportieve periode

De maand juli is voor BMX’ers een belangrijke maand. Het Nederlands- en het Europees kampioenschap stonden al op het wielerprogramma. “Op het NK ben ik gevallen met twee meiden en daar ben ik uiteindelijk nog 6e geworden. En op het EK heb ik het dubbel en dwars goedgemaakt met een 2e plaats”, zo blikt Demi terug op haar sportieve prestaties van de afgelopen weken.

Prijzen

In de serre van haar ouderlijk huis op Fatima staan drie prijzenkasten. Bekers, medailles en herinneringsplaatjes zijn het bewijs dat Demi een groot BMX-talent is. Op haar 16e heeft ze al aardig wat gewonnen. Drie keer stond ze in de finale van een EK, twee keer in de finale van het WK. “Ja, ik ben de tel kwijtgeraakt met het NK. Ik denk een stuk of vijf, zes keer”, zo probeert ze het rijtje hoofdprijzen af te maken.

Doel

Het is moeilijk iets te zeggen over haar kansen op het WK. Demi: “De afgelopen twee jaar zijn er door Corona bijna geen wedstrijden geweest op internationaal niveau. Dus echt vergelijken kun je niet”. Haar doel is het doorkomen van de kwartfinale: “Met de halve finale ben ik blij en met de finale ben ik natuurlijk heel blij”, aldus Demi. Aanstaande donderdag komt Demi in actie op het WK in Nantes.

In deze video vertelt Demi waarom ze BMX zo’n mooie sport vindt.

Bekijk de video: https://youtu.be/x14T5xFxJmo