Jonge creatieve kunstenaars kunnen workshops volgen bij Bibliocenter

Foto via Bibliocenter

Ben jij een echte creatieveling met veel fantasie en knutsel je graag? Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en droom jij er van om je werk te laten zien in een echte expositie? Doe dan mee met de workshops Kunst maken geïnspireerd door boeken, met als afsluiting een echte expo in de bieb. Bij Bibliocenter Weert kun je aan de slag gaan met allerlei materialen en de mooiste kunstwerkjes maken.

De workshops worden begeleid door Gerarda Beumer van Atelier Crea7. Gerarda is docent & coach beeldend. Zij geeft op een kunstzinnige manier les aan jong en oud. Ze nodigt kinderen uit om te experimenteren, te onderzoeken en te ontdekken. 

Workshop: Boekje met één lijn, op 29 juli

Geïnspireerd op het boekje ‘Paultje en het paarse krijtje’, maken we zelf een vouwboekje met als begin één spannende lijn. Een lijn kan alles worden! Je hoeft gewoon je fantasie maar te gebruiken en je ziet dan vanzelf wat het wordt. Met stift, potlood en waterverf maken we er een kleurrijk werkje van. 

Workshop: Verhaal in het rond, op 5 augustus 2022

Een verhaal kun je lezen, maar je hebt ook verhalen om naar te luisteren. Die luisterboeken staan op een cd of een elpee. Een cd of elpee zijn rond en dus maken we een ‘verhaal’ in het rond. Met verf en stiften maken we op een elpee een tekening die iets over jouw ‘verhaal’ vertelt. 

Workshop: Glas in lood, op 12 augustus 2022 

Een verhaal kun je lezen in een boek, maar een verhaal is soms ook maar een tekening. Een bijzondere manier om een verhaal te vertellen is met een glas-in-lood. We gaan een glas-in-lood tekening maken met zwarte stift. Daarna gaan we knippen en plakken met kleurrijke folie. 

Doe mee!

De workshops vinden plaats bij Bibliocenter Weert van 10.30 tot 12.00 uur. De kosten bedragen € 7,50 per workshop. Reserveer een plaatsje via www.bibliocenter.nl/kunstmaken.