Grote brand op vakantiepark in Haelen

Haelen – De hulpdiensten zijn dinsdag rond 13.30 uur gealarmeerd vanwege een brand op een vakantiepark aan de Roggelseweg in Haelen. Ter plaatse was brand ontstaan bij een geschakelde vakantiewoning.

De brand breidde zich snel uit en er werd opgeschaald naar zeer grote brand / GRIP 1. Mede omdat de watervoorziening erg lastig was. De brandweer uit o.a. Meijel, Ittervoort, Heythuysen, Panningen en Weert werden opgeroepen om de brand te komen blussen.

Het dak van de vakantiewoningen moest worden open gezaagd om de brand goed te kunnen bestrijden. De brand ging, mede vanwege de aanwezigheid van teer, gepaard met flinke rookontwikkeling.

Niemand raakte gewond bij het incident. De brand is momenteel nog niet onder controle. Buurtbewoners wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen vanwege de rookontwikkeling.