Korps Mariniers trekt door het centrum tijdens oefening in Weert

Algemeen Informatie Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Op maandag 11 juli vindt er een militaire oefening plaats in Weert. Het betreft een oefening van het Korps Mariniers. De militairen zullen op meerdere locaties door Weert hun patrouillevaardigheden verbeteren.

Route door Weert

De militairen vertrekken te voet vanuit de IJzeren Man naar de Twijnderstraat, het Stationsplein en naar de Martinuskerk. Daarna vervolgen zij de weg richting het politiebureau en vanuit daar verplaatsen zij zich in een speedmars naar Hoco Beton (vlakbij de Weerterbergen). De militairen oefenen verschillende scenario’s met als doel om de vaardigheden uit de opleiding toe te passen in de praktijk. De oefening vindt plaats in de ochtend (vanaf 11 uur) en middag.

Geen hinder voor omgeving

Inwoners en ondernemers ervaren geen hinder van de oefening. Vragen kunnen ter plaatse gesteld worden aan de boa’s van de gemeente Weert.

Deze oefening staat al lange tijd op de kalender en heeft geen relatie met de huidige ontwikkelingen in Oost-Europa, aldus de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties