Muzikale leerlingen Basisschool St. Jozef in Jeugdjournaal

‘Waarom vragen we het jeugdjournaal niet om ons te komen filmen, vroeg een van de leden van het schoolorkest’. Ja waarom ook niet… En de vraag werd positief beantwoord.

Vrijdag 8 juli was het zover. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Basisschool St. Jozef Altweerterheide zaten er klaar voor net als een aantal leden van de harmonie van het Heilig Hart Altweerterheide. Mooi om te zien dat ze ook hier samen optrekken.

Om 10.00 uur gingen ze van start met een korte uitleg van vakleerkracht Diana Heijmans over de instrumenten van de harmonie. Daarna mochten de kinderen alle instrumenten zelf uitproberen om daarna een keuze te maken voor het instrument dat ze zelf willen gaan spelen na de zomervakantie.

De kinderen die al in voorgaande jaren een instrument hebben gekozen, kunnen meespelen in het schoolorkest of de muziekgenootjes van de harmonie. Een mooie doorlopende leerlijn op muzikaal gebied. Het schoolorkest heeft de opname afgesloten met een mini-concert.

En ’s avonds met zijn allen naar het jeugdjournaal kijken naar het eindresultaat. Heel tof! Bekijk de uitzending via: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2435896-er-wordt-nog-te-weinig-muziekles-gegeven-op-basisscholen.html.