Phil Aspers op Bospop: presentator en muziekliefhebber

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd

Sinds 2013 mag hij op het podium van Bospop de artiesten introduceren. En daar geniet hij met volle teugen van. Ook omdat hij door die functie in de gelegenheid is om zo af en toe een gesprekje aan te knopen met de optredende artiesten. Geregeld levert dit een mooi souvenir op. Phil Aspers: hij presenteert dit jaar voor de achtste keer het muziekfestival Bospop.

Aan de bar gevraagd

Begin 2013 werd Phil door Peter Verkennis, mister Bospop himself, gevraagd of hij interesse had om de presentator van Bospop te worden. Dat gebeurde tijdens carnaval aan de bar op Boshoven. “Phil, dat Moulin Blues dat jij presenteert gaat op zich wel lekker he! Ik zeg: ja. Zou je ook Bospop willen gaan presenteren?”. Die vraag overviel Phil. “Ik zeg weet je wat het is Peter: we hebben op dit moment allebei een slokje op. Bel me volgende week maandag even terug dan hebben we het er serieus over”. Op maandag belde Verkennis terug en was Phil niet alleen de presentator van Moulin Blues, maar ook de nieuwe presentator van Bospop.

Aankondigingen

Phil heeft voor ieder optreden een seconde of twintig nodig om de artiest of groep aan te kondigen. Daar heeft hij de volledige vrijheid in. “Ik mag gewoon iedere aankondiging zelf bepalen wat ik ga zeggen. Maar ik wil wel hebben dat het altijd kort en krachtig is. De artiesten willen dat zelf ook”.

Lang niet alle artiesten zitten op een aankondiging te wachten. En dat snapt Phil wel: “We hebben ooit een Tom Jones gehad. Ja, moet je die man nog gaan aankondigen? Die heeft geen opzwieper nodig”.

Nieuwe herinnering aan Bospop

Vanmiddag mocht hij Paul Carrack aankondigen. Even daarvoor ontmoette hij de zanger van hits als ‘Don’t shed a tear’ en ‘Walk in the room’. Een LP, die Phil van thuis had meegenomen, werd van een handtekening voorzien. “Het is toch te gek dat je met zo’n man staat te praten en dat hij de moeite neemt om even een krabbeltje te zetten”, zo vertelt Phil met een lach op zijn gezicht. En het album is niet het eerste waarmee dat gebeurt. “Thuis heb ik een wand in de kamer waar ik allemaal LP’s naast elkaar heb geplaatst. Iedere LP is weer een herinnering aan Bospop”.

Wensenlijstje

Op de vraag welke artiest Phil nog wel eens wil aankondigen hoeft hij niet lang na te denken: “Eric Clapton en ook Bob Seger staat nog heel hoog op het lijstje”. Misschien volgend jaar bij de 41e editie van Bospop. Maar eerste wachten Sting, De Dijk, Juanes en Kensington nog op een aankondiging van Bospop-presentator Phil Aspers.

Bekijk de video: https://youtu.be/JF1yds1Cddc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie