Sinterklaas zoekt iemand die hem kan helpen inrichten

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

De organisatie van het Huis van Nicolaas is ter uitbreiding van het team op zoek naar iemand met een voorliefde voor decoratie en inrichting. Wie zorgt er met de juiste uitstraling voor dat de bijna 10.000 jaarlijkse bezoekers volledig ondergedompeld worden in de wereld van Sinterklaas?

Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent jaarlijks de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt, waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt en natuurlijk hoe te klimmen over de daken.

Uitbreiding team

De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Stichting Huis van Nicolaas en draait volledig op vrijwilligers. Aan de basis staat een enthousiast team van zeven vrijwilligers dat op zoek is naar uitbreiding in de vorm van iemand die energie krijgt van decoratie en inrichting. Het team komt jaarlijks ongeveer zesmaal bijeen voor een gezamenlijk overleg, heeft tussentijds contact wanneer van toepassing en sluit het seizoen steevast af met een etentje.

Thematisering

De thema’s van de kamers worden gezamenlijk door het team gekozen, waarbij sommige onderdelen (bijna) jaarlijks terugkeren. Zo zijn de Kapsalon en de Keuken min of meer vaste prik, maar kwamen afgelopen jaren ook opvallende thema’s als de Kerstkamer, de (Ver)kleedkamer en de Trofeeënkamer voorbij.

Het takenpakket van de decorateur bevat het voorstellen van de ‘look & feel’ passend bij de gekozen thema’s, het in samenwerking met de sponsorcoördinator verzamelen van de benodigde materialen en het aansturen bij op- en afbouw. In de loop der jaren heeft het Huis van Nicolaas al een flinke inventaris met eigen materialen verzameld, dus vaak is het een kwestie van met opvallende details het kamerthema benadrukken. De inrichter krijgt ondersteuning op gebied van digitale vormgeving en heeft een team enthousiaste bouwers tot zijn of haar beschikking.

Voor het inrichten is het noodzakelijk dat de inrichter beschikbaar is in de week voordat Sinterklaas in Nederland verblijft en enkele dagen na zijn vertrek. In 2022 betreft dat van 7 t/m 13 november en op 5, 6 en 7 december.

Voorstellen

Zie jij het wel zitten om niemand minder dan Sinterklaas zelf te verwelkomen in een prachtig gedecoreerd Huis van Nicolaas en zo’n 10.000 bezoekers te verwennen met visuele onderdompeling? Geïnteresseerden kunnen zich voorstellen door een berichtje te sturen aan [email protected].

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie