Zusters Birgittinessen komen met verjaardagskalender

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

De Zusters Birgittinessen in de Maasstraat hebben sinds vandaag een eigen verjaardagskalender. Voor 12,50 euro kun je dit unieke exemplaar in bezit krijgen en daarbij steun je ook nog eens een goed doel.

Het eerste exemplaar werd vrijdagochtend officieel overhandigd aan de Zusters Birgittinessen. Je kan de kalender vanaf nu kopen bij de zusters in de Maasstraat. Wees vrij om overdag tussen 10.00 en 18.00 uur aan te bellen. Je kan ze ook mailen en de zusters zijn actief via social media. Alle contactgegevens kun je vinden via de website: www.birgittinessen.nl.

Over de kalender

In februari van dit jaar kwam Oscar Ellerbrak van Foto Weert toevallig aan de praat met Gerard van Heugten, creatief Nederweertenaar. Hij was in de Maasstraat foto’s aan het maken om deze vervolgens uit te werken tot prachtige tekeningen. Na even contact te hebben gezocht met Moeder Abdis van het klooster mocht hij ook in de tuin gaan fotograferen. Hieruit kwam het idee om iets met deze tekeningen te gaan doen om het Klooster in de Maasstraat te steunen. Gerard wilde hier graag zijn medewerking aan geven.

Het idee dat is ontstaan en inmiddels is uitgewerkt en tot een verjaardagskalender omgetoverd. Op deze manier kunnen de mensen elk jaar weer van de diverse tekeningen genieten en is er een blijvende verbinding met hoe mooi het klooster is.

De kalender is betaald door de onder genoemde ondernemers van de binnenstad en door enkele particulieren die de zusters een warm hart toedragen.

Opbrengst

De opbrengst van deze kalender gaat geheel naar het Klooster van de Zusters Birgittinessen in Weert. De zusters hebben het voornemen om de monumentale muur te renoveren. Maar zo’n renovatie kost al gauw zo’n 200.000 euro.

Mede mogelijk gemaakt

De kalender is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Birgittinessen en Charlain, Eric Mertens Optiek, Posno Sport, Foto Weert, Cramers van Asten, Glamz, Ferrum by Rolf, Peter Printservice, Chiropractor Weert en anderen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie