Snuffiepad bij NMC de IJzeren Man is geopend

Vanochtend opende wethouder Van den Heuvel het nieuwe ‘Snuffiepad’ in recreatiegebied De IJzeren Man in Weert. Het is een wandelpad voor gezinnen met jonge kinderen.

Het Snuffiepad kun je eenvoudig lopen door de bordjes van Snuffie te volgen. Het konijn Snuffie wijst je de weg door het bos, over de zandvlakte, de heide, de vennen, langs het beekje en door de tuin van het Natuur- en Milieucentrum (NMC). De wandeling is geschikt voor elk jaargetijde.

Tekenaar Rim Beckers uit Altweerterheide heeft Snuffie ontworpen. Het pad is aangelegd op initiatief van IVM Weert e.o. is samenwerking met het NMC.

15 opdrachten

Er zijn tijdens de wandeling diverse leuke opdrachten uit te voeren. In totaal 15 stuks, maar je hoeft ze niet allemaal te doen. Met de inhoud van de tas, die je bij het NMC kan kopen, kun je de opdrachten eenvoudig uitvoeren en leert de jeugd op deze manier de natuur beter te ontdekken.

Voor je de wandeling begint, koop je voor € 5,- binnen bij het Natuur- en Milieucentrum aan de Geurtsvenweg een tas met opdrachten en materialen. De tas met zoekkaarten en andere materialen mag je mee naar huis nemen.