Taxussnoeisel meer dan welkom

Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd

Of de mussen nu van het dak vallen door de hitte, of de straten blank staan van de regen. Stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. 

Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg. Ook in de gemeente Nederweert en Weert wordt snoeisel ingezameld.

Doelstelling nog ver weg

Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben zij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten heeft de stichting voor 2022 een beperkter werkgebied. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van circa 55.000 kilo gedoneerd. Dit wil zeggen dat de stichting in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel moet inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar, maar dat zal in het huidige tempo toch nog een uitdaging worden.

Deelnemende gemeenten

Heb je de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit mooi uit. Stichting Taxus Taxi doet namelijk een oproep aan iedereen uit de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop- Mierlo, Gemert- Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Wie woonachtig is in een van deze gemeenten kan gedurende het inzamel seizoen nog taxus aanleveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl[email protected] of via 085- 489 6350.

Deelnemen zonder Taxus Taxi Tas

Een andere keuze die de stichting heeft moeten maken is om dit jaar niet te werken met uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas. Maar ook zonder de befaamde tas is deelname mogelijk. Het snoeisel kan dan gewoon los op een hoop gelegd worden.

Einddatum taxusinzameling

Ondanks dat de inzameling pas enkele weken aan de gang is, komt ook de einddatum elke dag dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet, zal er nog ongeveer één maand taxussnoeisel worden ingezameld. Taxus Taxi geeft aan constant te monitoren hoeveel werkzame stof er in de naaldjes van de taxus aanwezig is. Zij zal het dan ook melden wanneer een definitieve einddatum voor 2022 bepaald is.  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie