Eduquaat is jarig, dus ijsjes voor alle leerlingen

Wie jarig is trakteert! Leerlingen van alle zeven basisscholen die aangesloten zijn bij de Stichting Eduquaat zijn de afgelopen dagen verrast met een ijsje.

Met de hoge temperaturen van dit moment bleek dit een welkome traktatie. Reden van de verrassing is het 10-jarig bestaan van de stichting. Een ijscokar reed de schoolpleinen op waarna de kinderen hun verkoelende versnapering konden ophalen. In totaal werden zo’n 1500 ijsjes uitgedeeld.

Smurfen

Eén van de basisscholen die werden verrast met de verkoelende lekkernij was OJBS De Duizendpoot in Stramproy. Volgens juf Marjo Sijben was vooral de Smurfen-smaak populair. Cas en Joep genoten van hun Smurfen-ijsje. “Ja lekker is ie wel, heel lekker”, zo vertelt Cas. Mats had gekozen voor vanille-smaak. Ook hij was in zijn nopjes.

In de onderstaande video zie je welke smaak er buiten vanille en smurfen nog meer te kiezen viel. Ook vertellen Mats, Cas en Joep of ze het zien zitten om later ijscoman te worden.

Samen leren is een feestje

Op woensdag 8 juni vierde de stichting haar 10-jarig jubileum met medewerkers in het Munttheater. “Maar de kinderen worden zeker niet vergeten”, aldus bestuurder Frank Cuppers. Hij vertelt dat stichting Eduquaat een dynamische organisatie is, vooruitstrevend en transparant. Met het doel een geborgen en veilige omgeving te garanderen, waarin kinderen boeiend, goed en eigentijds onderwijs krijgen dat een stevig fundament vormt voor hun toekomst. “Het onderwijsaanbod is zo breed dat alle kinderen – ongeacht hun achtergrond, capaciteiten en interesses – maximale kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Ons onderwijs doet altijd recht aan de verschillen tussen leerlingen. Samen leren is een feestje!”

Eduquaatlied

Ter ere van het jubileum is er ook een speciaal Eduquaatlied geschreven, ‘Niet alleen, maar samen’, dat leerlingen met veel plezier luidkeels meezingen. Het lied vertaalt de intenties van de stichting in een vrolijk meeslepende melodie die nog lang nadreunt.

Bekijk een video via: https://youtu.be/QsAL1XB653M

De video van het Eduquaatlied kun je bekijken via deze link.