16e editie Muziek & Kunst. In de Tuin in Nederweert

Nederweert – Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 genieten bezoekers van de inspirerende, verrassende en smakelijke combinatie kunst, muziek en tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert.

Op zondag 4 september staat er een maaltijd klaar voor iedereen die wil mee-eten (na aanmelding), geheel in stijl van de live muziek.

Exposanten

Soms staat verrassende kunst gewoon voor je neus. Gerard van Heugten (Nederweert) oogst bewondering voor de manier waarop hij kenmerkende panden in Nederweert (en Weert) in zijn pentekeningen vastlegt.

Wiel Heemskerk (Tegelen) maakt op een andere manier gebruik van het verleden. Oude gereedschappen of delen van oude werktuigen, vaak gecombineerd met foto’s of keramische objecten geven zijn assemblagekunst vorm. Diepzinnig of met een kwinkslag, maar altijd vindingrijk.

Kunstschilder Anja Massee (Ospel) baseert zich in haar werk op een gemoedstoestand. Zij werkt met pigmenten en eidooiers en zet zo een transparant en abstract beeld op, met de mens en zijn gevoelen als middelpunt.

Ook voor Willem Berkers (Son en Breugel) is de mens en diens schoonheid en ervaringen het uitgangspunt voor zijn werk. Hij schildert, maakt objecten en werkt met brons.

De beelden van Pien zijn een directe verwijzing naar de mens en zijn persoonlijke situatie. Het werk van keramiste Ineke Snoek-Terlouw (Dirksland / Zuid-Holland) kenmerkt zich door de cartoonachtige vormgeving van situaties uit de dagelijkse werkelijkheid.

Het cartoonisme maakt plaats voor surrealisme met een vleugje dark fantasy in de tekeningen van Roy Kessels (Hoensbroek). In zijn tekeningen geeft hij een heel eigen kijk op de wereld. Iedere tekening is een ontdekking op zich.

De bronzen objecten van Peter van Veggel (Tegelen) verrassen door de enigszins eigenzinnige uitvoering en thematiek. Grilligheid gecombineerd met menselijke vormen kenmerken zijn werk.

De achtste deelnemer is Ben Vollenberg (Sint Antonis). Hij gaat een stapje verder via ovengevormd en zelf ingekleurd glas. Zijn glasobjecten zijn zowel abstract als figuratief, geometrisch en kubistisch. Vaak gecombineerd met roestvrijstaal of ijzer.

Ten slotte wapperen er gedichten in de wind, geschreven door onder andere de stadsdichter van Meierijstad Rick Terwindt (Veghel). Samen met enkele andere dichters verwoordde hij het project ‘Dat Wat Blijft’ over 200 jaar Zuid-Willemsvaart, een varend en interactief kunstproject van beeldend kunstenares Monique Broekman uit Den Bosch.

Live muziek 4 september

Op zondag 4 september staan ook dit jaar weer twee toffe bands op de bühne. Vanaf 13.30 uur treedt op de Jammsessieband Join In. Meedoen kan! Gevolgd door de festivalband bij uitstek: BrassTa! Daar kun je niet bij stil blijven staan. Dat vraagt om dans en vrolijkheid.

Gumbo-maaltijd New Orleans Style: voor iedereen!

De live muziek op zondag 4 september doet denken aan de streetbands in New Orleans. Daar hoort Gumbofood bij. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor deelname aan de gezellige gezamenlijke maaltijd aan het einde van de expositie-zondag. Gumbo staat voor heerlijke stoofpotten gebaseerd op de etnische mengelmoes uit New Orleans. Met Franse, Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse invloeden. Gumbofood ontdekken? Meld je dan voor 28 augustus a.s. aan via [email protected] (€ 20 p.p.).

Praktische informatie

  • Zaterdag 3 september: geen entree / open 11.00-18.00 uur.
  • Zondag 4 september: entree € 5 / live muziek / Gumbo-maaltijd € 20 p.p. / open 11.00 – 19.00 uur.