Ford Country Square Station Wagon verwoest door brand in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – De brandweer van Budel is dinsdag rond 20.35 uur gealarmeerd vanwege een autobrand in Budel-Dorplein.

In de Rector van Nestestraat stond een Ford Country Square Station Wagon (bij de RDW bekend als begrafenisauto uit 1977) in lichterlaaie.

Bij de brand ontplofte ook de LPG-tank. Hierdoor vlogen onderdelen van de auto door de lucht en kwamen ze meters verderop in de straat op de grond terecht. Ook de berm was verschroeid door de brandhaard. Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling dat vanaf de Kempenweg in Weert goed was te zien. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door alle consternatie was er veel publiek afgekomen op de consternatie.

Bekijk een video via: https://youtu.be/zabxk_OqQtE