Aangepaste route tijdens Truckrun Weert op 4 september

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Zondag 4 september aanstaande wordt voor de 10e keer de Truckrun Weert gehouden. Zo’n 225 vrachtauto’s zullen die dag van de partij zijn. Minstens evenveel mensen met een beperking, door de organisatie bijrijders genoemd, kunnen zo genieten van een toertocht door Weert en omstreken. Hierbij worden Baexem en Heythuysen dit keer overgeslagen.

Route aangepast

Tijdens de laatste editie, in 2019, ging de Truckrun nog door Baexem en Heythuysen. Dit jaar worden de twee dorpen overgeslagen. “We hebben signalen gekregen dat de bijrijders heel erg lang in de auto zitten”, zo vertelt Edward van den Borne, voorzitter van de Stichting Truckrun Weert. “… Als we dat stuk overslaan dan winnen we een hoop tijd … Dus dat betekent dat we de kijkers die in Baexem en Heythuysen staan vragen om naar Kelpen te komen: bij de N280”.

Max Verstappen

Tijdens de Truckrun 2022 wordt ook de Formule 1 Grand Prix van Nederland in Zandvoort gehouden. Voor de fans van Max Verstappen wordt er op het parkeerterrein van Lumar Verhuur op Kampershoek, waar na afloop van de run weer een feesttent staat, een groot scherm geplaatst. Hierop kan de race gevolgd worden.

Vrijwilligers

De organisatie van de Truckrun is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. “Voor de opbouw op zaterdag 3 september, maar ook voor de afbraak op zondag 4 september. Mensen die het fijn vinden om een uurtje mee aan te pakken: tafels op te stapelen, stoelen weg te zetten”. Wie een handje wil helpen kan zich aanmelden via de website van de Truckrun Weert: www.truckrunweert.nl/home/inschrijven-vrijwilliger.

In deze video praten we met Edward van den Borne. Hij vertelt onder andere welke emoties de Truckrun bij de chauffeurs van de vrachtauto’s oproept.

Bekijk de video: https://youtu.be/weh8XZhHKBE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie