Turborotonde in Weert voorzien van omgekeerde vlag

Op 26 juli j.l. werden op onder andere de Ringbaan en Kempenweg in Weert omgekeerde vlaggen opgehangen. Deze vlaggen werden nadien verwijderd, maar daarmee is het protest nog niet ten einde.

Op grond van de APV (gemeentewet) in combinatie met dat mensen hadden aangegeven omgekeerde vlaggen aanstootgevend te vinden werd besloten om de vlaggen na vijf dagen te verwijderen. Afgelopen maandag waren de vlaggen inderdaad verwijderd.

De vlaggen waren opgehangen als protestboodschap naar de landelijke politiek in Den Haag naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen om stikstof in Nederland te verminderen. Deze maatregelen zouden het voortbestaan van agrarische bedrijven in gevaar brengen.

Maar de actievoerders laten zich niet uit het veld staan en hebben het protest naar een ‘hoger niveau’ getild. Nu hangt er sinds een aantal dagen ook een omgekeerde vlag aan het kunstwerk van de turborotonde aan de Eindhovenseweg / Ringbaan-Noord. Deze vlag hangt iets hoger ten opzichte van de vlaggen die vorige week elders in Weert waren opgehangen.